Basisgrip

De basis grip zit om het handvat van het racket en vormt dus ook echt de basis. Deze basisgrips zorgen voor optimale grip en demping op uw racket. De eigenschappen van de basisgrips kunnen verschillen. Met name in stroefheid en vochtopname.

Kosten € 10,00

Overgrip

De overgrips gaan over de basisgrip heen.U haalt dus niet eerst de basisgrip eraf om vervolgens een overgrip er omheen te draaien! Speel  nooit zonder basisgrip,u haalt de demping weg en u kunt dan eerder blessures krijgen. 
Het voordeel van een over grip is dat u vaker een nieuwe grip kunt plaatsen om uw tennisracket en de kosten laag blijven. De overgrips zijn in verhouding vaak 3x voordeliger dan basis grips.

Kosten € 3,00

Demper
Als je net begonnen bent met tennissen, dan ben je waarschijnlijk niet bekend met de tennis demper. Niet elke tennisser maakt gebruik van deze demper. Een tennis demper is een klein rubbertje. De demper wordt geplaatst in de bespanning van het tennisracket. Je plaatst de demper op de onderste horizontale snaar in het midden. Het rubber zorgt ervoor dat er minder trillingen komen bij het slaan van de tennisbal. Je hoort hierdoor niet meer het ping geluid tijdens het tennissen.

Kosten € 3,00